میکرونیدلینگ صورت، یک روش کم تهاجمی است که با استفاده از سوزنهای ظریف، میکرو کانالهایی در سطح پوست ایجاد میکند. این روش میتواند در رفع مشکلات پوستی مانند جای جوش، ترکهای پوستی و چین و چروک بسیار موثر باشد.
میکرونیدلینگ بیشتر برای مقاصد زیبایی کاربرد دارد، اما در برخی از شرایط پزشکی نیز میتواند مفید واقع شود.
بررسی کلی
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ صورت روشی کم تهاجمی برای جوانسازی پوست است. در این روش، با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف، سوراخهای ریزی در لایه بالایی پوست ایجاد میشود. این کار، فرآیند طبیعی ترمیم پوست را تحریک میکند و به تولید بیشتر کلاژن و الاستین، پروتئینهای ضروری برای حفظ سفتی و صافی پوست، منجر میشود.
میکرونیدلینگ معمولاً برای نواحی صورت انجام میشود، اما میتوان از آن برای جوانسازی پوست پاها، پشت، گردن و سایر قسمتهایی که دچار افتادگی یا آسیب شدهاند نیز استفاده کرد. بسته به شرایط پوست شما، ممکن است برای دستیابی به نتایج مطلوب به چند جلسه درمان نیاز باشد.
میکرونیدلینگ در مقابل میکرودرم ابریژن: تفاوت چیست؟
میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن هر دو روشهای محبوب برای جوانسازی پوست هستند و میتوانند به بهبود ظاهر و بافت پوست شما کمک کنند. با این حال، این دو روش در نحوه عملکرد و نتایج ارائه شده با هم تفاوت دارند.
میکرودرم ابریژن از سایش مکانیکی برای لایه برداری از لایه بالایی پوست شما استفاده میکند. این روش میتواند به از بین بردن سلولهای مرده پوست، روشن شدن رنگ پوست و کاهش ظاهر خطوط ریز و چین و چروکهای ظریف کمک کند. میکرودرم ابریژن معمولاً به عنوان یک روش درمانی ملایم در نظر گرفته میشود و زمان بهبودی بعد از آن کوتاه است.
میکرونیدلینگ از سوزنهای ظریف برای ایجاد سوراخهای ریز در لایه بالایی پوست شما استفاده میکند. این کار بدن شما را به تولید کلاژن و الاستین، پروتئینهای ضروری برای حفظ سفتی و صافی پوست، تحریک میکند. میکرونیدلینگ صورت میتواند برای درمان مشکلات عمیقتر پوست مانند جای جوش، زخم و اسکار آکنه موثر باشد. این روش نسبت به میکرودرم ابریژن تهاجمیتر است و زمان بهبودی بعد از آن بیشتر طول میکشد.
انتخاب بین میکرونیدلینگ و میکرودرم ابریژن به نیازها و اهداف خاص شما بستگی دارد. اگر به دنبال روشی ملایم برای روشن شدن پوست و صاف شدن خطوط ریز هستید، میکرودرم ابریژن ممکن است انتخاب خوبی برای شما باشد. اگر به دنبال درمان مشکلات عمیقتر پوست مانند جای جوش یا زخم هستید، میکرونیدلینگ ممکن است گزینه موثرتر باشد.
میکرونیدلینگ صورت در مقابل درمارولر خانگی
میکرونیدلینگ یک روش حرفهای است که در مطب پزشک دارای مجوز انجام میشود.
درست است که درمارولرها میتوانند روشی مقرون به صرفه و در دسترس برای جوانسازی پوست در خانه به نظر برسند، اما تفاوتهای کلیدی بین این روش و میکرونیدلینگ حرفهای توسط متخصصان وجود دارد که باید قبل از استفاده از آنها در نظر گرفته شود.
برخلاف میکرونیدلینگ حرفهای که میتواند به لایههای عمیقتر پوست نفوذ کند و منافذ ریز را برای تحریک کلاژنسازی و الاستینسازی ایجاد کند، اکثر درمارولرهای خانگی عمق نفوذ کافی ندارند. AAD خاطرنشان میکند که این میتواند به معنای نتایج کمتر قابل توجه باشد.
انجمن متخصصین پوست آمریکا همچنین تاکید میکند که درمارولرها میتوانند در صورت عدم استفاده صحیح، خطر عفونت را افزایش دهند. استریل کردن و ضدعفونی کردن دستگاه قبل از هر بار استفاده و عدم به اشتراک گذاشتن آن با دیگران از اهمیت بالایی برخوردار است.
در نهایت، در حالی که برخی افراد ممکن است با استفاده از درمارولر در خانه به نتایج جزئی دست یابند، اما برای کسب بهترین نتیجه و کاهش خطرات احتمالی، مشورت با یک متخصص پوست برای انجام میکرونیدلینگ حرفهای همیشه بهترین اقدام است. متخصصان پوست میتوانند بر اساس نیازهای خاص شما، یک برنامه درمانی سفارشی را طراحی و اجرا کنند و اطمینان حاصل کنند که این روش به طور ایمن و موثر انجام میشود.
در حالی که شما ممکن است بتوانید دستگاههای پزشکی را به صورت آنلاین خریداری کنید که عمیقاً به پوست نفوذ کنند، بهتر است این درمان توسط یک متخصص در یک محیط کنترل شده انجام شود. این میتواند به جلوگیری از عواقبی که ممکن است باعث ایجاد جای زخم دائمی شود، کمک کند.
اگر نتایج مؤثرتر و ماندگار میخواهید، ممکن است میکرونیدلینگ نسبت به دستگاه درمارولر خریداری شده از فروشگاه، بهتر باشد. شما همچنان میتوانید از درمارولر برای نتایج کم تهاجمیتر (اما موقتیتر) استفاده کنید.
چه کسانی میکرونیدلینگ انجام میدهند؟
میکرونیدلینگ کاربردهای زیبایی و پزشکی دارد. اگر نگران موارد زیر هستید، ممکن است میکرونیدلینگ را در نظر بگیرید:
- منافذ باز پوست
- خطوط ریز یا چین و چروک
- پوست شل یا چروکیده (نازک و چروکیده)
- جای زخمهای خفیف، به ویژه جای جوش یا سوختگی
- تغییر رنگ پوست یا رنگ پوست ناهموار
- ترکهای پوستی
این روش همچنین میتواند به افرادی که شرایط پزشکی مانند موارد زیر دارند کمک کند:
- آلوپسی آرهآتا (ریزش مو ناشی از بیماری خود ایمنی)
- هیپرهیدروزیس (تعریق بیش از حد)
در برخی موارد، پزشکان متخصص از میکرونیدلینگ برای انتقال دارو یا واکسن به طور مستقیم به پوست شما استفاده میکنند. ممکن است میکرو سوزنها بخشی از یک برچسب باشند که افراد به جای مراجعه به پزشک برای تزریق، خودشان آن را اعمال میکنند.
چه کسانی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟
قبل از انجام میکرونیدلینگ در صورت داشتن موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:
- آکنه یا مصرف دارو برای آکنه
- اختلالات خونی یا مصرف داروهای رقیق کننده خون (داروهایی که از لخته شدن خون جلوگیری می کنند)
- سرطان و تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی بودن
- بثورات پوستی مکرر (درماتیت تماسی) یا تبخال
- تمایل به کلوئید (ایجاد اسکارهای سخت و برجسته روی پوست)
- خال، کک و مک، منگوله های پوستی یا سایر برجستگی هایی که از نظر اندازه یا شکل تغییر می کنند یا خونریزی دارند
- بیماری های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس
جزئیات عمل
قبل از انجام میکرونیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟
قبل از انجام میکرونیدلینگ، یک جلسه مشاوره با پزشک متخصص خواهید داشت. یک جراح پلاستیک، متخصص پوست یا متخصص زیبایی ممکن است این عمل را انجام دهد. حتما مطمئن شوید فردی که عمل را انجام می دهد در این تکنیک تجربه کافی دارد.
پزشک متخصص پوست شما را معاینه می کند، سابقه سلامتی شما را بررسی می کند و در مورد اهداف شما برای انجام این روش صحبت می کند. همچنین ممکن است برای مقایسه پوست شما قبل و بعد از میکرونیدلینگ، عکس هایی از ناحیه مورد نظر بگیرد.
این فرصت خوبی است تا سوالات خود را در مورد میکرونیدلینگ بپرسید، مانند:
- آیا خطرات یا عوارض جانبی وجود دارد؟
- آیا میکرونیدلینگ دردناک است؟
- چه زمانی نتایج را مشاهده خواهم کرد؟
- بعد از عمل دوران نقاهت وجود دارد؟
- آیا به بیش از یک جلسه درمان نیاز خواهم داشت؟
پزشک شما ممکن است حدود یک ماه قبل از درمان از شما بخواهد که از کرم ویتامین A یا C روی پوست خود استفاده کنید. این کرم ها می توانند به شروع فرآیند تولید کلاژن کمک کنند.
در طول انجام میکرونیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟
پزشک متخصص پوست شما را تمیز کرده و از یک کرم یا پماد بی حس کننده مانند ژل لیدوکائین استفاده می کند. این کار را حدود 30 تا 45 دقیقه قبل از شروع عمل انجام می دهد تا پماد زمان کافی برای اثرگذاری داشته باشد.
سپس، پزشک متخصص از یک غلتک دستی یا یک ابزار برقی برای ایجاد زخم های کوچک در پوست شما استفاده می کند. غلتک دارای سوزن های ریزی است که به آرامی و با ملایمت روی پوست شما حرکت داده می شود. در صورت استفاده از دستگاه برقی، سوزن ها با حرکت عمودی به پوست شما ضربه وارد می کنند. طول سوزن های این دستگاه قابل تنظیم است. سوزن های بلندتر برای زخم های عمیق یا جای جوش های عمیق مناسب تر هستند. طول سوزن ها می تواند از 0.5 میلی متر تا 2 میلی متر متغیر باشد.
ممکن است بعد از شروع میکرونیدلینگ احساس گرما یا خراشیدگی روی صورت خود داشته باشید. برخی افراد در نواحی نزدیک به استخوان، مانند استخوان گونه، احساس ناراحتی می کنند. میکرونیدلینگ عمیق ممکن است باعث خونریزی کمی شود.
با توجه به وسعت ناحیه تحت درمان، یک جلسه میکرونیدلینگ می تواند از 15 دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
بعد از انجام میکرونیدلینگ چه اتفاقی می افتد؟
میکرونیدلینگ یک روش سرپایی است، بنابراین بعد از اتمام آن می توانید به خانه بروید. پوست شما ممکن است تا پنج روز قرمز و متورم باشد. کمپرس سرد می تواند به کاهش التهابات و ناراحتی کمک کند. اکثر افراد می توانند روز بعد از عمل از لوازم آرایش استفاده کنند، اما تا زمان بهبودی کامل پوست باید از نور مستقیم خورشید دور بمانید.
ریسک ها / مزایا
ریسک های میکرونیدلینگ چیست؟
همانند همه ی روش های زیبایی، میکرونیدلینگ هم با برخی ریسک ها همراه است. عوارض جانبی رایج این روش، تحریک پوست بلافاصله پس از عمل است. همچنین ممکن است برای چند روز شاهد قرمزی پوست باشید.
در برخی موارد، افراد ممکن است عوارض جانبی جدی تری را تجربه کنند که نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد، مانند:
- خونریزی
- کبودی
- عفونت
- پوسته پوسته شدن پوست
اگر شرایط پوستی خاصی مانند پسوریازیس یا اگزما دارید، ممکن است کاندید مناسبی برای میکرونیدلینگ نباشید.
همچنین در صورت داشتن موارد زیر، میکرونیدلینگ برای شما مناسب نخواهد بود:
- زخم های باز یا آکنه فعال
- سابقه رادیوتراپی به تازگی
- سابقه اسکار پوستی
زنان باردار نیز ممکن است قبل از انجام درمان نیاز به تأیید پزشک زنان داشته باشند.
مزایای میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ به دلیل لیست فزاینده مزایای خود محبوبیت پیدا کرده است. گفته می شود این روش با حداقل ناراحتی و دوران نقاهت، پوست را جوانسازی و حجیم می کند و می توان آن را متناسب با نیاز هر فرد تنظیم کرد.
میکرونیدلینگ می تواند موارد زیر را بهبود بخشد:
- ظاهر جای زخم ها، از جمله جای جوش، خطوط ریز و چین و چروک
- منافذ باز پوست
- ظاهر هایپرپیگمنتاسیون (لک های تیره پوستی)
- رنگ پوست ناهموار
- خاصیت ارتجاعی پوست
- ظاهر ترک های پوستی
- رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی (ریزش مو)
میکرونیدلینگ نسبت به لیزر درمانی کم هزینه تر است و ممکن است برای برخی افراد بهتر عمل کند. درمان های لیزری با گرما کار می کنند که می تواند بر رنگدانه پوست تأثیر بگذارد.
به دلیل نگرانی های ایمنی مرتبط با برخی از انواع درمان های لیزری روی پوست های تیره، افراد با رنگ پوست تیره ممکن است میکرونیدلینگ را به لیزر درمانی ترجیح دهند. تحقیقات در مورد اثربخشی و ایمنی درمان با لیزر روی پوست های تیره همچنان کافی نیست.
دوران نقاهت و چشم انداز
بعد از انجام میکرونیدلینگ چه انتظاراتی باید داشته باشم؟
در روزها و هفته های بعد از میکرونیدلینگ، ممکن است احساس سوزش یا کشیدگی در پوست داشته باشید. برخی افراد نیز دچار خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می شوند که با استفاده از مرطوب کننده بهبود می یابد.
اکثر افراد به چند جلسه میکرونیدلینگ نیاز دارند که معمولا با فواصل 3 تا 8 هفته انجام می شود. برای مشاهده نتایج ممکن است به 3 تا 6 ماه زمان نیاز باشد. پس از آن، ممکن است برای حفظ نتایج سالی یکبار نیاز به تکرار این روش داشته باشید.
مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ
پس از انجام میکرونیدلینگ، به دلیل باز و حساس بودن منافذ پوست، بهتر است در هفته اول نقاهت از موارد زیر اجتناب کنید:
- نور مستقیم خورشید
- محصولات مراقبت از پوست حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی و رتینول
- لوازم آرایش
- تعریق
می توانید با روش های زیر به بهبود پوست خود بعد از میکرونیدلینگ کمک کنید:
- نوشیدن آب کافی برای حفظ آب رسانی پوست
- استفاده از سرم آنتی اکسیدان
- استفاده از ماسک خنک کننده
- استفاده از پپتیدهای محرک کلاژن سازی
مراجعه به پزشک
اگر متوجه موارد زیر در ناحیه تحت درمان شدید با پزشک متخصص خود تماس بگیرید:
- خونریزی برای بیش از 24 ساعت
- تاول زدن
- تورم برای بیش از یک هفته
سوالات رایج
میکرونیدلینگ برای چه مواردی مناسب است؟
میکرونیدلینگ به طور معمول برای درمان جای زخم، هایپرپیگمنتاسیون (لک های تیره پوستی) و ترک های پوستی استفاده می شود.
ماندگاری نتایج میکرونیدلینگ چقدر است؟
نتایج ممکن است بسته به شدت مشکل پوستی، محل آن و برنامه درمانی مورد استفاده متفاوت باشد. پزشک ممکن است چهار تا شش جلسه درمان را توصیه کند. پوست ممکن است تا 3 تا 6 ماه بعد از انجام میکرونیدلینگ به تولید کلاژن بیشتر ادامه دهد.
آیا نتایج درمارولر دائمی هستند؟
خیر، نتایج درمارولر دائمی نیستند.
در حالی که درمارولرها بر اساس همان اصل میکرونیدلینگ عمل می کنند، اما به اندازه میکرونیدلینگ به عمق پوست نفوذ نمی کنند. اگر قصد دارید از درمارولر در خانه استفاده کنید، ممکن است برای حفظ نتایج نیاز به استفاده مکررتر از آن داشته باشید. برای تعیین بهترین روش برای خود با یک متخصص پوست صحبت کنید.
برای درمان جای جوش به چه تعداد جلسه میکرونیدلینگ نیاز دارم؟
برنامه های درمانی برای هر فرد متفاوت است، اما تحقیقات نشان داده است که پس از تنها دو جلسه میکرونیدلینگ، بهبود خفیفی در جای جوش های قدیمی مشاهده شده است. بعد از شش جلسه، افراد شاهد بهبود متوسط در بافت پوست خود و افزایش قابل توجهی در ظاهر جای زخم ها بوده اند.
چرا انجام میکرونیدلینگ در حین مصرف ایزوترتینوئین (آکوتان) مضر است؟
انجام عمل میکرونیدلینگ در حین مصرف ایزوترتینوئین (آکوتان) توصیه نمی شود زیرا ممکن است احتمال ایجاد جای زخم ناشی از این روش را افزایش دهد. شما باید حداقل 6 ماه بعد از قطع مصرف دارو صبر کنید و سپس درمان میکرونیدلینگ خود را شروع کنید.
مزایا و معایب میکرونیدلینگ چیست؟
مزایا: میکرونیدلینگ می تواند از جراحی پلاستیک کم هزینه تر باشد و به شما در دستیابی به نتایج ماندگار کمک کند.
معایب: برای حفظ نتایج ممکن است به جلسات متعدد نیاز داشته باشید و این روش احتمالا تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد.
آیا میکرونیدلینگ بهتر از بوتاکس است؟
میکرونیدلینگ و بوتاکس اهداف متفاوتی دارند. میکرونیدلینگ با افزایش تولید کلاژن در پوست می تواند جای زخم، هایپرپیگمنتاسیون و منافذ باز را درمان کند. تزریق بوتاکس از انقباض عضلات خاص و ایجاد چین و چروک روی پوست جلوگیری می کند.